Σελίδες

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλωσε και...

 

Η Κοκκινοσκουφίτσα, όταν μεγάλωσε και δεν της έκανε πια το σκουφάκι της, έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα, για να μη ξεχαστεί και ξεστρατίσει. Έτσι ακολουθούσε πάντα τους σωστούς μα δύσβατους δρόμους, αποφεύγοντας τους παράδρομους και τις πλάγιες οδούς. Ευτυχώς, σχεδόν ταυτόχρονα με το χαμό της γιαγιά της, γνώρισε τον καλό της πρίγκιπα κι έτσι απέκτησε ένα καινούργιο συνεργάτη στην εξολόθρευση των επικίνδυνων τετράποδων. 

Ήρθαν όμως δύσκολες εποχές. Οικονομική κρίση. Δάνεια, φροντιστήρια, έξοδα. Η εταιρία που δούλευε ο πρίγκιπας έκλεισε κι αυτός έμεινε άνεργος.  

-Μη στενοχωριέσαι πρίγκιπά μου, τώρα που θα γίνω διευθύντρια θα παίρνω το επίδομα και θα πληρώνουμε το δάνειο. Θα προλάβουμε πριν γίνει κόκκινο. 

-Μην είσαι σίγουρη Κοκκινομαλλούσα, μπορεί να μη γίνεις. 

-Μα θα γίνω σίγουρα. Μη ξεχνάς πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αναρτήθηκε ο πίνακας με τη μοριοδότηση και είμαι πρώτη, η Βάσω είναι μετά από μένα με μεγάλη διαφορά. Από στιγμή σε στιγμή θα γίνει η επικύρωσή του. 

Δεν πρόλαβε να πει κάτι άλλο, την διέκοψε ο ήχος του messenger: Τη θέση την πήρε η Βάσω με κάποια τροπολογία που μόλις υπογράφηκε. ΥΓ. Η Β. είναι κουμπάρα του υφυπουργού. 

-Πρίγκιπα, πάω κομμωτήριο. Το κόκκινο πρέπει να φύγει απ' τα μαλλιά, την ψυχή και τη ζωή μου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου